Malwares ובעברית מדוברת – נוזקה, היא למעשה תוכנה זדונית, תוכנה מזיקה. מדובר בתוכנה אשר כל המטרה שלה היא לחדור אל המחשב ולהזיק לו. הדבר נעשה על ידי גישה לרשתות מחשב פרטיות (קראו אודות תפקידו של איש מנהל הרשתות), איסוף מידע רגיש ממנו או באמצעות הצגת תוכן פרסומי שהוא אינו רצוי, זאת ללא ידיעתו של האדם העושה שימוש במחשב.
למעשה מהווה המונח – Malwares – נוזקה – שם כולל לכל התוכנות המוכרות להו ככאלה אשר נועדו על מנת לגרום נזק למערכות המחשוב. אם אלו וירוסים שונים, תוכנות רוגלה, תוכנות פרסום, תולעי מחשבים וכדומה. רבים מכנים את כל התוכנות בעייתיות הללו בשם הכללי – וירוס מחשבים.
תוכנות ה – Malwares נוצרו לראשונה כבר בשנות השבעים והשמונים המוקדמות כאשר אלו שימוש בעיקר לצורך מתיחות. כך לדוגמא הציגה תוכנת הנוזקה הודעה על המסך אשר היא הייתה נעלמת מאליה כעבור שניות ספורות.
החל מסוף שנות השמונים שודרגו התוכנות הללו והם למעשה החלו לשמש לצורך הרס ופגיעה של מחשבי המשתמשים. כך נמחקו קבצים חשובים מהמחשבים, עליית מערכת ההפעלה נתקעה והמחשב סבל מבעיות רבות.
כאשר האינטרנט השתכלל ועליית הפס הרחב הופיע, החלו יחד עם זה להתעורר נוזקות חדשות אשר המתכנתים שלהם גרפו כסף רב. תוכנות אלו הופיעו יחד עם פרסומות לגיטימיות שצורפו עם תוכנות בעייתיות אשר כל מטרתן הייתה לחדור אל המחשבים ולגרום להם נזק.
מדובר היה בתוכנות דיוג אשר מטרתן הייתה לקבל גישה למספרי אשראי, לחשבונות בנק כמו גם לכתובת דואר אלקטרוני ועוד.
כך אנחנו גם מכירים את הסוסים הטרויאניים אשר אלו עושים שימוש במחשבים באמצעות שליחת דואר זבל וכך הם מגנים על עצמם מפני זיהוי כמו גם מפני תביעה.
>קראו על קורס פייתון – התמחות בפייתון ופירוק נוזקות